Serviste Lider! Üstün Teknik Servis
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Ocağınız Çalışmıyor mu? Ya da Gaz mı Kaçırıyor? Etkili ve Pratik Çözümleri Öğrenin!

Ocak Arızaları İçin Servis Çağırmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Kahvaltılarımızın, öğlen ve akşam yemeklerimizin, çay sohbetlerimizin keyfini arttıran ocaklarımızın her zaman sorunsuz çalışmasını isteriz. Ancak aniden ocağımız çalışmayabilir ya da gaz kaçırabilir. Ateşleme sistemi bozulabilir ya da istediğimiz performansı göstermeyebilir. Bu gibi durumlarda ocak servisleri imdadımıza yetişebileceği gibi basit birkaç müdahale ile sorunu çözebiliriz. Ocağın çalışmama ya da arızalanma kaynağını bulabileceğiniz, ocak servisi gelmeden önlem almanızı sağlayacak birkaç öneride bulunacağız sizlere. Ocak arıza ve çözümleri yazımızda...

Ocak Çalışmıyor

Ocağınız arızalandı ve yemek hazırlığınız yarıda mı kaldı? Önerilerimizi uygulayarak sorununuzu çözebilirsiniz. Ocak çalışmıyorsa gaz vanası ya da emniyeti kapalı olabilir, kontrol edin. Sigortanızı kontrol ederek ocak fişinin pirize takılı olduğundan emin olun.

Gaz sesini duyduğunuz halde ocak yanmıyorsa, ocak gözlerinin üstündeki bölümler tam oturmamış olabilir. Gözün içindeki deliklere denk gelecek şekilde ocağın şapkalarını oturtun.

Ocak Çakmağı Sürekli Çakıyor

Ocak arıza ve çözümleri önerilerimizde ocak çakmağının sürekli yanma sorununa karşı yapacaklarınız da var. Ocağınızı temizlediyseniz ve çakmak kısmını kurutmadıysanız ya da çakmağın ıslanmasına sebep olacak çay/süt gibi sıvılar ocağa döküldüyse çakmak sürekli çakacaktır. Bu durumu çözmek için çakmak kısmının yer aldığı düğmeyi çıkararak kuru bir bez ya da kulak pamuğu ile kurulayıp tekrar yerine takın. Sorun çözülmediyse ocak servisi çağırın.

Ocak Çakmağı Çakıyor Ama Ocak Yanmıyor

Ocak çakmağı yanmıyorsa ocak başlıklarının ve bujinin kuru olduğundan emin olun. Brülör kafalarını ve kapaklarını temizledikten sonra fazla suyu akıtarak kurutun ve ılık fırında bekletyin. Kuruduğunda üniteye takın ve tekrar yakmaya çalışın.

Ayrıca ocağa gaz gelip gelmediğini kontrol edin. Ocağa sarılmış alüminyum folyo vb. malzemeler varsa sökün. Ocak arızları için bu önerimiz sorununuzu çözmediyse mutlaka ocak servisi çağırın.

İndüksiyon Elemanı Isınmıyor

Ocak arızaları arasında bir diğer madde de indüksiyon elemanının ısınmamasıdır. İndüksiyonlu ocak kullanıyorsanız ve ısınmıyorsa kullandığınız tencerenin indüksiyonla uyumlu olduğuna emin olun. Eğer tencere ve tavalarınız ocağınıza uyumluysa farklı sorunların tespiti için ocak servisi çağırın.

Ocak Yandıktan Sonra Sönüyor

Ocak ateşleme sırasında düğmeyi bıraktıktan hemen sonra sönüyorsa gaz kesme emniyeti nedeniyledir. Ocak yandıktan 10 saniye sonra düğmeyi bırakmanız gerekir. Bu süre içinde  ocak gözü yanında bulunan sarı renkli sıcaklık sensörü ısınır ve ateşin devamını sağlar.

Ocak arızaları arasındaki bu durumu aynı zamanda yemek artıklarını temizleyerek de çözebilirisiniz. Düğmenin etrafında yemek artıkları kaldıysa ocağınız yanmayabilir. Ocak bir süre yandıktan sonra sönüyorsa LPG tüp azalmış ya da doğalgaz vanası kapalı olabilir, kontrol edin. Tüm bunlara rağmen ocağınız yandıktan sonra sönüyorsa ocak servisi çağırın.

Ocağımdan Gaz Kokusu Geliyor/Gaz Kaçırıyor, Ne Yapmalıyım?

Ocağınızdan gaz kokusu geliyor veya gaz kaçırıyorsa mutlaka ocak servisi çağırmalısınız. Ocak servisi gelene kadar ocağınzıın gaz bağlantı vanalarını kapatıp fişini çekiniz.

Ocağınızın güvenliği için dikkat etmeniz gerekenler

  • Elektrik kablosu arızalı ise ocağınızı çalıştırmayın.

  • Gözle görülür bir hasar varsa ocağı çalıştırmayın.

  • Ocağınızda hiçbir onarım ve değişiklik yapmayın. Ancak bazı arızaları kontrol edebilirsiniz.

  • Ocağı üzerine su püskürterek veya su dökerek kesinlikle yıkamayın. Elektrik çarpabilir.

  • Kapalı konserve kutularını ve cam kavanozları ısıtmayın. Basınç kavanozun patlamasına neden olabilir.

  • Tüm havalandırma kanallarının etrafını açık tutun.

  • Her kullanımdan sonra ocağın kapalı olduğuna emin olun.

Ocak arıza ve çözümleri olarak önerilerimiz bunlar. Ancak ocak servisleri ve profesyonel teknisyenler ile sorunlarınızı çözmelisiniz. Ocağınızda yapacağınız herhangi bir yanlış müdahale güvenliğinizi riske atabilir, maliyetli arızalara neden olabilir.

[widget-131]

Yorum Yap

Servis Çağır
Servis Çağır 444 01 36