Serviste Lider! Üstün Teknik Servis
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Kombilere Bilinçsizce Müdahale Etmek Tehlikeli Olabilir! Kombi Servisinden Destek Alın!

Kombi Arızaları ve Çözümleri – Teknisyen Desteği Şart!

Kış sezonu geldi ve kombilerin açılışını yaptınız. Fakat saatler geçmesine rağmen evinizde hala bir sıcaklık hissetmediniz. Ya da kombinizi açar açmaz bir baş ağrısıyla karşılaştınız. Sizce tüm bunlar normal mi? Aslında yaşadığınız tüm sorunlar, kombi bakımını ihmal ettiğinizi gösteriyor. Kombi arızalarının kendini belli etmeye başlamasının ilk nedeni, bakımsız kalmaları.

Üstelik kombi tamiri gerektiren durumlar, her zaman peteklerin ısınmamasıyla ortaya çıkmıyor. Çoğu zaman banyoya sıcak su gelmemesi, kombiden sesler çıkması veya su akması gibi belirtiler de verebiliyor. Şimdi dilerseniz kombi servislerine en sık ulaşan, kombi arızalarını ve çözümlerini ele alalım.

En Yaygın Kombi Arızaları – Kombiniz Eski Performansını Yitiriyor mu?

Kombi arızaları ve çözümlerinden bahsetmeden önce küçük bir detay vererek konuya başlamak istiyoruz. Kombiler, asla birdenbire bozulmaz. Ya daha öncesinden sinyaller verir ya da zaten bakım yaptırmadığınız için olası bir kombi arızasına zemin hazırlamışsınızdır. Peki, en sık karşılaşılan kombi arızaları hangileri, kombi servisi bu arızaları nasıl çözüyor? İşte, yanıtı:

Kombiden Sıcak Su Gelmiyor: Kombiden sıcak su gelmemesi, en yaygın kombi arızalarından biridir. Bu arızanın kaynağı valfler, diyaframlar, hava kilitleri veya termostattaki bir arıza olabilir. Aynı şekilde düşük basınç da kombiden sıcak su gelmemesine neden olabilir. Kombi arızasının nedenini daha iyi anlamak için bir kombi servisinden destek alarak manometre ile ölçüm yapılmasını isteyebilirsiniz. Eğer klima arızasının nedeni, motorlu valf veya diyafram arızası ise sorun daha fazla büyüyüp maliyetli bir tamire dönüşmeden önce kombi servisi çağırmanız gerekir.

Kombiden Su Sızıyor: Kombinizin bulunduğu duvarda nemlilik olduğunu mu fark ettiniz? Eğer kombi su sızdırma sorunu yaşıyorsanız bunun nedeni conta veya valfin hasar görmesi olabilir. Aynı zamanda korozyon da su sızıntısına neden olabilir. Sızıntı, basınç tahliye valfinizden kaynaklanıyorsa, muhtemelen sisteminizin basıncı çok yükselmiştir. Sızıntı, pompa contasındaki bir sorundan kaynaklanıyorsa da conta aşınmıştır. Tehlikeli bir duruma yol açmamak adına kombi servisine başvurmanızı öneririz.

Kombiden Ses Gelmesi: Kombiden ses gelmesi tehlikeli mi sorusuyla sık sık karşılaşıyoruz. Aslında sadece ses sorunu değil, genel olarak tüm kombi arızalarının tehlikeli bir duruma yol açabileceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden hiçbir şekilde kombi arızasına müdahale etmemenizi ve işinin uzmanı bir kombi servisinden destek almanızı yineleyebiliriz. Eğer kombinizden uğultu, vızıltı veya ıslık benzeri bir ses geliyorsa arızalı bir pompa, düşük su basıncı ve kireç birikimi problemlerinden birini yaşıyor olabilirsiniz. Kombiden rahatsız edici bir gürültü duyar duymaz, fişini çekip en yakın kombi servisine başvurmanızı tavsiye ederiz.

Kombi Düğmesi Boşa Dönüyor: Kombi düğmeleri boşa dönüyor ya da termostat, kombiye tepki vermiyorsa yaşadığınız kombi arızasının kaynağı, ana kart olabilir. Eğer yeni ana kart değişimi yaptırdıysanız ya da sorunun ana karttan olmadığını düşünüyorsanız diğer bir ihtimal olarak da düğmelerin kırıldığını, bozulduğunu veya aşındığını söyleyebiliriz. Bu durumda iyi bir kombi servisinden destek alarak orijinal parça değişimi yaptırabilirsiniz.

Kombi Arızaları ve Çözümleri Nasıl Tespit Edilir?

Kombi servisleri yaşanan arızaları tespit etmek için genellikle kombi arıza kodlarını inceler. Kombi arıza kodları markadan markaya göre değişse de benzer sorunlarda çözüm aynıdır. Şimdi sizler için kombi arıza kodlarından bahsedeceğiz. Örnek olarak Arçelik’i alabiliriz.

  • E01 arızası başarısız ateşleme sorunu,

  • E02 arızası hatalı alev oluşum sorunu,

  • E03 arızası aşırı ısınma problemi,

  • E04-E05-E06 arızası prosestat problemi,

  • E08 arızası iyonizasyon problemi,

  • E09 arızası gaz valfi geri besleme problemi,

  • E12 arızası elektronik kart problemi,

  • F13 arızası reset kilitleme sorunu,

  • F31 arızası merkezi ısıtma sensör sorunu,

  • F32 arızası dış hava sensör problemi,

  • F33 arızası kullanım suyu sensör problemi,

  • F37 arızası düşük su basınç problemi,

  • F59 arızası gaz valfi sorununu ifade eder.

Yaşadığınız kombi arızaları için mutlaka profesyonel bir kombi servisinden destek almanız gerekiyor. Dolayısıyla tespit ve müdahale için kesinlikle bilinçsizce bir adım atmayın. Bu noktada yapabileceğiniz tek şey, kombinizin sayacını kontrol etmek olabilir. Çünkü basit bir elektrik kesintisi de kombi arızası yaşamanıza neden olabilir. Eğer kombiye elektrik gitmediğini fark ederseniz sigortaların açık olup olmadığına bakabilirsiniz. En tehlikelisi de kombi arızaları ile birlikte gaz kokusunun belirmesidir. Eğer kombinizden yoğun bir gaz kokusu yayılıyorsa ilk iş olarak gazınızı kesip ardından da kombinin prizini çekerek bir kombi servisini arayabilirsiniz.

Kombi Arızalarını Önlemek Mümkün! Kombi Bakımınızı İhmal Etmeyin!

Kombi tamiri, hem maliyet açısından hem de sizi soğuk havalarda mağdur etmesi açısından zahmetli bir iş. Dolayısıyla mümkün olan en az şekilde kombi tamirine ihtiyaç duymak için kombi bakımını ertelememeniz ve yılda en az 1, ideal olarak da 2 kez bakım yaptırmanız gerekiyor. Şunu asla unutmayın; önlem almak, her zaman tamir etmekten çok daha kolaydır. Şimdi, kombi bakımının önemine değinelim ve kombi bakımı nasıl yapılır, birlikte görelim. Kombi servisleri, kombi bakımı yaparken;

  • Ana brülör, ısı eşanjörü, iç pimler ve baca yolları dahil olmak üzere tüm ana kazanı temizler,

  • Bacanın çalışmasını kontrol eder,

  • Isıtma testleri yapar,

  • Elektrik kablo bağlantılarını inceler,

  • Kombi civarında konumlandırılan eşyaları değerlendirir,

  • Kombinin işletim sistemi için ayar yapar.

Kombi Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Kombi bakımı servisine en sık ulaşan sorulardan biri de kombimin ömrü mü bitti, yeni bir kombi almak zorunda mıyım ya da kombim tamir olmaz mı? Eski kombilerin, yeni kombilere göre daha dayanıklı üretildiği hepimizin malumu. Hatta yalnızca kombi servisleri değil, tüm beyaz eşya servisleri günümüzde kullandığımız eşyalar için aynı kıyaslamayı yapıyor. Gerçek böyle olunca kullanıcılara her zamankinden daha fazla iş düşüyor. 

  • Kombiniz sürekli olarak su eksiltiyorsa, 

  • Parça değişimine ve kombi onarımına rağmen ısıtma performansı iyileşmiyorsa,

  • Kombi normalden çok daha fazla elektrik harcıyorsa kombinizin ömrünün dolmaya başladığını düşünebilirsiniz.

Kombi Bakımı Yaptırmak Doğal Gaz Faturalarını %45 Oranında Azaltır!

Kombi servisinde bakımları yapılmış, temiz ve güvenilir bir şekilde çalışan bir kombi, diğerlerine nazaran %45 daha fazla enerji tasarrufu yaparak aile ekonomisine katkı sağlar. Eğer siz de kombi bakım ücretini ödemek istemediğiniz için bir destek almadıysanız bakımı ihmal ederek aslında çok daha maliyetli sorunlara zemin hazırladığınızı söyleyebiliriz.

Evet, belki yılda 2 kez kombi bakım fiyatları için bütçe ayıracaksınız ama bakım sırasında fark edilen kombi arızalarını erkenden ve çok daha az maliyetle çözecek; kombinizi normalden daha uzun süre kullanacaksınız. Standart bir kombinin ömrü 15 yıl olarak kabul ediyor fakat siz kombi bakımını ihmal etmez, bir arıza oluştuğunda profesyonel bir kombi servisinden destek alırsanız 20 yıla yakın bir süre kombi almak zorunda kalmazsınız. Bu arada kombi bakım ücretleriyle ilgili daha önce bir araştırma yapmadıysanız rakamların yüksek olduğunu düşünebilirsiniz ancak ortalama olarak 350 TL’den başlayan fiyatlara kombinizin  bakımını yaptırabilirsiniz. 

[widget-134]

Benzer Yazılar

Bu yazıya benzer içerik bulunamadı.

Yorum Yap

Servis Çağır
Servis Çağır 444 01 36